Hotspottip: Zweef-Inn Malden (bij Nijmegen)


Boscafé Zweef Inn
Groesbeekseweg 55A, 6581 BJ Malden


‘Vlieg met me mee-heeeeee naar de regenboog’ een van de lekkerste liedjes om ongegeneerd mee te zingen in de auto. Ik vind de ‘vliegwereld’ altijd iets magisch hebben en vond het dan ook super tof om deze hotspot samen met Liefmans te gaan ontdekken.

In samenwerking met Liefmans mag ik deze maand vijf hotspots gaan bezoeken die deze zomer de ‘Hotspots van Liefmans’ zijn. Vijf fijne plekken die perfect zijn om optimaal te kunnen genieten van een IJskoud glas Liefmans en die, ieder op z’n eigen unieke manier, net wat bijzonderder zijn dan een ‘gewoon’ terras. Zijn jullie benieuwd? Lees dan heel snel verder want ik ga vandaag de vierde ‘Liefmans Hotspot’ met jullie delen.

Boscafé Zweef – Inn

Midden in de bossen rondom Malden, aan het zweefvliegveld van de Nijmeegse Aeroclub, ligt de unieke locatie Zweef – Inn. Je rijdt richting deze hotspot door de bossen, maar eenmaal aangekomen heb je een prachtig wijds uitzicht op de opstijgende en landende zweefvliegtuigen.

Mijn broer Ghiel woont in Nijmegen en daarom was het extra leuk om hem mee te nemen. Ondanks dat hij op een kwartiertje van deze unieke plek woont, was hij hier nog nooit eerder geweest. Leuk om deze hotspot met z’n drieën te kunnen ontdekken.

Groot terras met voldoende plek

Toen wij aankwamen op het grote terras hebben we een plekje in de schaduw gezocht. Ze hebben ruim voldoende plek om lekker te zitten zowel in de zon als in de schaduw.

We kozen voor een plekje vooraan op het terras en hier heb je een geweldig uitzicht op het grote grasveld waar de zweefvliegtuigen opstijgen en landen. Ik vond het mega interessant om te zien. Wisten jullie dat zweefvliegtuigen niet vanzelf de lucht inkomen want ze hebben natuurlijk geen motor. Klinkt super logisch maar toch had ik hier tot afgelopen week nooit bij stilgestaan…

‘Cheers op een gezellige middag!’ We hebben geproost met onze glazen Liefmans, heerlijk gekeken naar de zweefvliegtuigen en gekletst.

Gezellige hoekjes

Van picknicktafel tot loungebank en van schommelstoel tot palletbank; ze hebben op deze hotspot heel veel verschillende plekjes. Dit maakt het meteen onwijs gezellig doordat er echt verschillende hoekjes ontstaan.

Toen wij een plekje vrij zagen komen in de ‘loungehoek’ zijn we hier gaan zitten. Een heel fijn plekje en ik dacht meteen ‘dit wil ik thuis ook’. Houten bankjes, mooie kussens en een tafelhaard in het midden van de tafel. Ik denk dat dit ook erg gezellig staat wanneer het buiten donker wordt.

Borrelen

Na één blik op de menukaart was ik verkocht, haha. Wij kozen voor de Zweefplank XL met nacho’s, olijven, brood met aioli, jonge en oude kaas, ambachtelijk Italiaanse ham, nootjes en een bittermix. Zo onwijs genieten en natuurlijk kon hier nog een ijskoud Liefmansje niet ontbreken.

Knus bij de houtkachel

Niet alleen buiten op het grote terras kan je heerlijk zitten maar ook binnen is er voldoende ruimte om op koudere dagen lekker neer te ploffen. Het leukste plekje vond ik de banken bij de houtkachel. Ik denk dat dit op Winterse dagen een onwijs ‘cozy’ effect geeft. Heerlijk opwarmen na een fijne wandeling in het bos. En extra leuk, Zweef – Inn is het gehele jaar door – van maandag tot en met zondag – geopend.

Zweefvliegen? Zelf de lucht in!

Ben je een echt waaghals? Je kan dus een keer meevliegen! Hoe tof is dat? Vanuit de lucht kan je de Waalbrug bij Nijmegen zien, de heuvels en het mooie bosgebied. Meevliegen kost €46,- per vlucht (tarief 2020).

Helaas zag ik op de website dat meevliegen nu niet mogelijk is vanwege de Corona-maatregelen maar dat ze na 1 juli dit weer opnieuw gaan bekijken. Ik denk dat dit ook een heel tof cadeautje is om iemand te geven.

Ben jij deze zomer op zoek naar een unieke plek, midden in de bossen en met een uitzicht waar heel veel te zien is? Dan zou ik zeker deze fijne hotspot eens gaan bezoeken. Ook super leuk om met kindjes heen te gaan en samen naar de zweefvliegtuigen te kijken.

Dus ben je in de buurt? Zweef eens in! Cheers!


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!