Hotspottip: Holy Moly Harderwijk


Holy Moly
Markt 6, 3841 CE Harderwijk


‘Ga jij dit jaar eigenlijk nog op vakantie?’ Een vraag die je rond deze tijd van het jaar normaal gesproken steeds meer gaat horen. En om even antwoord te geven op deze vraag; Nee, René en ik gaan dit jaar niet op vakantie. We blijven lekker in Nederland om te genieten van een ‘StayCation’.

Ik besef me nu eigenlijk pas goed hoeveel ons landje ons te bieden heeft en hoeveel ik hier nog kan ontdekken. In samenwerking met Liefmans mag ik deze maand vijf hotspots gaan bezoeken die deze zomer de ‘Hotspots van Liefmans’ zijn.

Vijf fijne plekken die perfect zijn om optimaal te kunnen genieten van een IJskoud glas Liefmans en die, ieder op z’n eigen unieke manier, net wat bijzonderder zijn dan een ‘gewoon’ terras. Zijn jullie benieuwd? Lees dan heel snel verder want ik ga vandaag de tweede ‘Liefmans Hotspot’ met jullie delen.

Holy Moly Harderwijk

De tweede Liefmans hotspot die ik met jullie ga delen is Holy Moly in Harderwijk. En ‘Holy Moly’ wat een toffe kleurrijke plek en fijne vibe.

In het centrum van Harderwijk, midden op de markt, zit Holy Moly. Ik was met vriendinnetje Imke en we herkende Holy Moly meteen aan de felle kleuren zoals bijvoorbeeld de oranje deur. En je snapt.. de kleur oranje en Anne .. meteen verliefd!

Ondanks een fijn terras, midden op de markt, kozen we toch voor één van de bankjes binnen en hadden vanaf hier een mooi uitzicht over de hele hotspot. Vanwege alle regels rondom het Corona-virus hebben ze veel tafels en barkrukken weggehaald zodat de 1,5 meter regel overal goed te hanteren is.

Latin-Vibes

Begin 2019 opende Holy Moly zijn deuren en de gastvrouw vertelde ons dat deze hotspot een hele metamorfose heeft doorgemaakt. Toen de eigenaar Holy Moly kocht was het pand helemaal in barokstijl. Zwart-wit barok behang, veel tierelantijntjes en het pand schreeuwde om een nieuwe vibe. Ze vertelde ‘we zijn begonnen met wat kleine Latin Vibes toe te voegen en nu zijn we hier’.

Wat meteen opvalt bij binnenkomst zijn natuurlijk alle felle kleuren maar ook de rode neon verlichting aan het plafond. Dit geeft meteen zo’n toffe sfeer aan de hotspot. Ze hebben bij Holy Moly veel gebruik gemaakt van kleuren en noem een vrolijke kleur of hij is terug te vinden in de stijl. Ondanks al die aanwezige kleuren vorm het toch één geheel waar je instant vrolijk van wordt. En daarbij .. wees eerlijk .. dit is toch TE instagrammable!

Snaaaaaaacks!

Ook bij Holy Moly hebben ze natuurlijk rekening gehouden met de nieuwe regels rondom het Corona-virus. Ze hebben een QR-code waarmee je meteen online kun bestellen en kunt afrekenen via IDEAL. Hoe ideaal is dit en dit had ik nog niet eerder gezien. Het online kunnen bestellen via de QR-code heb ik eerder gezien, maar het meteen kunnen afrekenen was een hele handige bijkomstigheid. Voor de foto’s mochten wij de menukaart ook even bekijken maar normaliter gaat alles via de QR-code en de website.

Wij kozen voor een borrelplank met warme snacks, nacho’s, chorizo, oude kaas en gemarineerde sojaboontjes en daarnaast bestelde we er nog wat gegrild landbrood bij met guacamole en aioli. Een mega goede keuze. Ik was vooral helemaal fan van de gemarineerde sojaboontjes en Imke genoot intens van het landbrood met aioli.

Ice Ice Baby

Natuurlijk mocht bij deze heerlijke snacks een ijskoud glas Liefmans niet ontbreken. Ik genoot van een heerlijke alcoholvrije variant omdat ik nog moest rijden maar Imke koos er wel voor om er een met alcohol te nemen.

Wie vaker Liefmans drinkt weet dat je Liefmans moet serveren in een met ijs gevuld glas. Voor bierdrinkers lijkt dit misschien een beetje ongewoon maar voor dit drankje is het echt perfect. Extra ideaal is dat het ijs er natuurlijk voor zorgt dat je biertje heerlijk gekoeld blijft op warme dagen.

Zowel de variant met alcohol, als zonder alcohol vind ik beide heel erg lekker. Ik kan me geen lekkerdere dorstlesser inbeelden. Door de combinatie van verschillende soorten rood fruit zoals framboos, bosbes, vlierbes en aardbei heeft hij een zoete smaak, maar de krieken (kersen) zorgen ervoor dat er ook een ‘zuurtje’ aanwezig is. Een mega lekkere combinatie deze twee smaken.

Wat ook extra leuk is meegenomen, voor het geval we toch nog in bikini moeten deze zomer, is dat Liefmans Fruitesse maar 53 kcal per flesje bevat! Dan kan je best voor een tweede, derde, vierde ronde gaan .. Cheers, haha!

Genieten to the max!

Naast dat je heerlijk kunt borrelen bij Holy Moly kan je er natuurlijk ook terecht voor een lekkere kop koffie, thee, lunch en diner. Ik heb de dinerkaart even bekeken en van de Holy Moly platter loopt het water me nu al in de mond. Een schaal vol latin lekkernijen om te delen waaronder gamba’s, salsa’s, krokante kip, loaded fries en gemarineerde paddenstoelen. Oh my god! Ik moet nog een keer terug!

Een mega toffe hotspot die nèt even anders is dan andere hotspots. Ben je op zoek naar een hotspots met de ‘Latin Vibe’ zodat je je toch een beetje waant in Zuid-Amerika, dan zou ik zeker aanraden om een bezoekje te brengen aan Holy Moly in Harderwijk. Heerlijk een middag genieten van gezelligheid en lekkere hapjes. ‘Salud en La Vida’ ofwel ‘Cheers op het leven!’


• Dit artikel is geschreven in samenwerking met Liefmans

One Comment Voeg uw reactie toe

Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!