Hotspot: De Gillende Keukenmeiden in Zwolle


De Gillende Keukenmeiden – Meerminneplein 7 – 8011 SW Zwolle

Openingstijden: Elke dag van 10.00 tot 17.00 uur


Afgelopen woensdag heb ik een bezoekje gebracht aan De Gillende Keukenmeiden in Zwolle. Ik was hier al vaker langsgelopen maar nooit echt naar binnen gegaan. Waarom niet? Geen idee..

Op dit moment ben ik ruim 37 weken zwanger en is een hotspot bezoeken niet het meest gemakkelijke in dit stadium van mijn zwangerschap. Toen iemand uit mijn zwangerschapgroep vroeg om even een koffietje te doen met z’n alle was de keuze voor de locatie snel gemaakt. Twee vliegen in één klap.

Ondanks dat het midden oktober is, hebben wij plaatsgenomen op het buitenterras. Er stond een zachte bries waardoor het totaal niet koud was. Daarnaast was het terras dichtgemaakt met plastic doorzichtige zeilen waardoor je lekker beschut kon zitten. Heerlijk.

Genieten!

Ik bestelde een Latte Macchiato en we kozen gezamenlijk voor een proeverijtje van allerlei taartjes. We lieten ons verrassen. En verrast waren we zeker. Na een klein kwartiertje kwam er een borrelplank vol taartjes onze kant op. We kregen onder anderen een stukje cheesecake met lemoncurd en meringue, chocolade tiramisu taart met mascarponeroom, worteltaart met rozijnen en kaneelbotercréme, een blondie, een brownie en een hazelnootschuimtaartje met pecannoten. Deze laatste vond ik het allerlekkerste!

Wat hebben ze nog meer?

Bij de Gillende Keukenmeiden kan je niet alleen terecht voor koffie en taart (wat natuurlijk wel een heeeeele fijne combinatie is..) maar ze hebben nog heel veel meer. Zo kan je er bijvoorbeeld ook ontbijten en lunchen. Ik zag op de ontbijtkaart havermoutpap met stoofpeertjes, helemaal passend bij dit herfstseizoen. Ik denk dat dit mijn keuze zou worden tijdens een ontbijtje.

Qua lunch zag ik ook allerlei lekkernijen zoals bijvoorbeeld een tosti met brie, bacon, karamel en pecannoten of een dikke plak brood met geitenkaas, geroosterde pompoenpitten en stoofpeertjes. Bij zowel het ontbijt als de lunch kan je ook kiezen voor een proeverijtje met verschillende gerechten.

Ga ik nog eens terug?

Zeker! Ik ga zeker nog eens terug naar dit fijne plekje. Het buitenterras heb ik nu ‘gehad’ en wil ook de sfeer binnen nog even proeven. Ik hebben een snelle sneakpeak gedaan (toen ik even naar het toilet moest want ja .. zwanger!) en dit zag er ook zo gezellig uit. Dus .. wie gaat er mee ontbijten of lunchen?


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!