Het favoriete plekje van Raquel en Robert van @favoriete_wandeling

Het is weer tijd voor de rubriek: ‘Het Favoriete Plekje van …’ met daarin jullie in de hoofdrol! In deze rubriek deel ik het favoriete plekje van één van mijn volgers in of rond zijn of haar huis en beschrijven ze zelf waarom dit juist hun favoriete plekje is.

Deze keer ‘Het Favoriete Plekje van …’ Raquel en Robert van @favoriete_wandeling.

Wie zijn wij?

Mijn favoriete plekje om het huis, of eigenlijk ons favoriete plekje.. Want Robert en ik delen samen onze favoriete wandelingen op ons Instagram-account. Deze maand zijn wij twee jaar getrouwd en wonen wij, samen met onze drie poezen, alweer anderhalf jaar in ons verbouwde huis in Tienhoven (tussen Hilversum en Utrecht). Het liefst zijn wij te vinden in de natuur, vooral in de Italiaanse Alpen, maar bij gebrek aan bergen zijn wij ook tevreden met de Nederlandse natuur. 

Het wandelpad van Klompenpaden

Onze favoriete plek om het huis is zeker weten het wandelpad van Klompenpaden, dat achter ons huis langs loopt! Het Zoddenpad loopt vanaf het museum hier in het dorp, maar wij starten hem altijd vanuit onze tuin, door de polder, langs de Tienhovenseplas, om de Trouwe Wachter en dan kom je alweer terug bij ons huis. Het officiële pad loopt nog door tot aan Westbroek, maar meestal slaan wij dat stukje over.

In elk seizoen is het prachtig hier. ’s Winters met sneeuw is het doodstil, in de lente broeden er ooievaars en lepelaars in het gebied, ’s zomers staat alles in bloei en kan je een ijsje scoren bij de Kastanjehoeve en in de herfst zie je aan het einde van de middag de reeën lopen! 

Een verrassing vanuit het slaapkamerraam!

Toen wij besloten te gaan verhuizen vanuit de Vinex-wijk, wilden we eigenlijk niet naar Tienhoven. Toevalligerwijs raadde onze makelaar het ons wel aan om te gaan kijken bij een huis daar. Met matige zin besloten wij een rondje door het dorp te gaan lopen, zodat we alvast de sfeer konden proeven. Helemaal enthousiast waren we nog niet, maar de mensen die we onderweg tegen kwamen waren wel ontzettend aardig en gastvrij.

Eenmaal in het huis werden we wel laaiend enthousiast: een diepe tuin (vergeleken met de andere huizen in het dorp valt het wel mee, maar in ons stadse hoofd was dit enorm!), aan het water en een weiland als voortuin. Op de eerste etage wachtte ons pas de grootste verrassing: vanuit het slaapkamerraam keek je direct op het natuurgebied van de Tienhovenseplas. Letterlijk de natuur in onze achtertuin. Natuurliefhebbers dat wij zijn, waren we dus meteen verkocht, of eigenlijk: het huis was meteen verkocht, haha!

Na de aankoop van het huis, was het tijd voor een flinke verbouwing. Alleen de muren bleven staan, zodat we van daaruit onze eigen smaak konden doorvoeren in het huis. We houden van landelijk-industrieel en hebben veel hout en staal gebruikt. Behalve wandelen genieten we ook enorm van koken, dus de keuken is uitgebreid met een schiereiland en extra oven. Tijdens de verbouwing zat het ons niet altijd mee, maar met behulp van vrienden en familie hebben we de begane grond nu helemaal af. Een aantal weken geleden zijn we begonnen met de verbouwing van de eerste etage, om uiteindelijk toe te werken naar de grand finale: de zolder! Op ons wensenlijstje staat een dakkapel, zodat we vanuit ons bed uitzicht hebben over het weidse gebied achter het huis. Een meerjarenplan dus…

We zijn ontzettend blij met de keuze voor dit huis en hopen hier nog heel erg lang te mogen blijven genieten! Kortom: er is niet één favoriete plek in of rondom ons huis, maar de locatie is PERFECT! 

Dit was ‘m alweer voor deze keer; ‘Het Favoriete Plekje van …’ en lieve Raquel en Robert heel erg bedankt dat jullie dit fijne plekje met ons wilde delen. Wil jij ook graag je favoriete plekje in of om je huis delen op mijn website? En vind jij het leuk om ook een keer aan deze rubriek mee te doen? Stuur dan een berichtje.


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!