‘Het Favoriete Plekje van’ – Joyce van @joycedantuma

Het is weer tijd voor de rubriek: ‘Het Favoriete Plekje van …’ met daarin jullie in de hoofdrol! In deze rubriek deel ik het favoriete plekje van één van mijn volgers in of rond zijn of haar huis en beschrijven ze zelf waarom dit juist hun favoriete plekje is.

Deze keer ‘Het Favoriete Plekje van …’ Joyce van @joycedantuma.

Wie ben ik?

Hoi allemaal! Mijn naam is Joyce Dantuma, geboren en getogen in het Drentse Assen waar ik samen met mijn superleukste kat Dirk en liefste Griekse poes Ella nog steeds woon. En al ruim 2,5 jaar verliefd op Michel! 

Genieten van mijn vrije tijd!

Sinds maart dit jaar geniet ik van een sabbatical. Na ruim tien jaar heb ik een leidinggevende baan bij een verzekeringsmaatschappij opgezegd. Ik was er klaar mee. Nu geniet ik even van mijn vrije tijd! In juni ben ik begonnen met vrijwilligerswerk in de natuurtuin van ons duurzaamheidscentrum. Ook laat ik al vijf jaar elke dag (behalve zondag) iemands hond uit. Toen ze twee was zijn we samen naar een hondencursus geweest en als ze naar de dierenarts moet, ga ik daar met haar naartoe. Snoopy is superlief en slim en voelt eigenlijk als mijn eigen hond.

Ik hou ontzettend van de natuur, bloemen en van alle dieren. Ook al woon ik in een woonwijk…van mijn voor- en achtertuin heb ik zoveel mogelijk een natuurtuin gemaakt met veel planten en waar veel diertjes kunnen leven. 

Ik ben begonnen met een kleine moestuin en tuinkas. Inmiddels staan er aardappelen, pompoen, courgettes, tomaten, basilicum en rode biet in. Daarnaast nog wat fruitboompjes; appels, pruimen, aalbessen en bosbessen. En ook is de zelfgemaakte compostbak bijna klaar.

Mijn favoriete plekje…

In de tuin! Er zijn twee plekken in mijn tuin waar je heerlijk kunt zitten. ‘s Ochtends loop ik dan met een kopje koffie over het boomschorspaadje naar een heerlijk schaduwplekje. 

In het weekend zitten mijn vriend en ik geregeld met een biertje, wijntje en een knabbeltje op het andere plekje in de tuin. Heerlijk!

Als het minder goed weer is, dan zit ik ook graag in de woonkamer. Ik hou enorm van neuzen bij een kringloop of op Marktplaats naar kleding of vintagespulletjes. Heb al best wat mooie dingen voor een prikkie gekocht. En wat ik niet meer nodig heb, breng ik naar de kringloop. Duurzaamheid vind ik heel belangrijk. Voor deze idealist is de snelle Westerse maatschappij, dat vooral op geld is gericht, soms lastig en frustrerend.

Maar in mijn tuin of in de natuur laad ik altijd weer op! 

Veel liefs Joyce

Dit was ‘m alweer voor deze keer; ‘Het Favoriete Plekje van …’ en lieve Joyce heel erg bedankt dat je dit fijne plekje met ons wilde delen. Wil jij ook graag je favoriete plekje in of om je huis delen op mijn website? En vind jij het leuk om ook een keer aan deze rubriek mee te doen? Stuur dan een berichtje.


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!