‘Het Favoriete Plekje van’ – Anoek van @xanoekvandervelden

Het is weer tijd voor de rubriek: ‘Het Favoriete Plekje van …’ met daarin jullie in de hoofdrol! In deze rubriek deel ik het favoriete plekje van één van mijn volgers in of rond zijn of haar huis en beschrijven ze zelf waarom dit juist hun favoriete plekje is.

Deze keer ‘Het Favoriete Plekje van …’ Anoek van @xanoukvandervelden.


Wie ben ik?

Leuk dat je leest over mijn favoriete plekje. In mei ben ik verhuisd met mijn gezin (man Jules en zoon Seth van 1,5) naar onze nieuwbouwhuis in Udenhout. Vanaf dag 1 is dat genieten. Toen ik zag dat ik hierover kon schrijven dacht ik die kans grijp ik.

Mijn naam is Anoek, ben 28 jaar en groeide op in Sint- Oedenrode. Voor de liefde verhuisde ik naar een appartement in Tilburg. We hebben daar met veel plezier gewoond. Al kan het niet tippen aan deze nieuwe plek. 

Op dit moment zijn we op fietsvakantie in Nederland en af en toe dwalen mijn gedachten naar huis. Voorheen weerspiegelde thuis gedachten aan sociale verplichtingen, werk, huishouden, nu zijn het gedachten van rust, ruimte en vakantiegevoel. Want ons nieuwe huis geeft mij een vakantiegevoel. Gelegen in het groen. 


Meerdere favorietjes!

Ik heb meerdere favoriete plekjes in huis. Zelfs de zolder hoort daarbij. Deze is licht en ruim. Dit geeft geen zolder gevoel maar een extra kamer. De wasmachine en droger hebben we weggewerkt door met muren en een deur te zorgen voor een aparte kamer. De wasmand met drie vakken maakt de wasruimte af. Een vriend van ons heeft gezorgd dat we bergruimte hebben. Hij maakte mooie handige deurtjes en wanden. Onze skispullen en kampeerspullen liggen daar o.a. netjes opgeborgen.

Kamertje van Seth

Iedere dag zit ik bijna wel in de Ikea stoel (POÄNG Fauteuil) op de kamer van Seth. Dan zie ik de witte eikenhouten vloer, de witte plint, de witte muur afgewerkt met Renovlies behang. Strak, wit, licht en rust.
De raambekleding zijn verduisterde rolgordijntjes van Veneta (kleur: Snow white) passen er perfect bij en maken het plaatje af. 

Liefde voor onze tuin!

Al snel wisten we dat we de tuin door iemand wilde laten doen die er verstand van heeft. Heerlijk om hier te zitten. Ieder plekje heeft wel iets. Vanaf de zandbak van 1m bij 1m naar het huis of vanaf de poort of het zicht vanuit het midden op het gras. Vanaf het terras kijken we mooi de tuin in, zien de bomen en stukje huis van de achterburen, de lucht, het stoort niet dat we de achterburen zien, de kleuren passen bij elkaar. Na 1,5 maand moet ik er nog aan wennen dat het onze tuin is, strak, groen, netjes. 

Wat went het snel …

Grappig vind ik dat je al snel vaste dingen hebt, zelfs in een nieuw huis. Zo zitten we altijd op dezelfde plek aan tafel. Ik heb dan uitzicht naar de woonkamer. Jules kijkt naar de keuken en door het grote raam naar buiten. Ze gaan daar nu bouwen, ondanks dat hebben we nog steeds een mooi uitzicht. Onze keuken maakt ons iedere dag weer bij. Strak wit met houtenblad. Mijn uitzicht gaat naar het kastje met de droog bloemen, de zandkleurige PVC gietvloer. I love it. De tafel is een oude deur. Ook gemaakt door Groenendijk in Vorm

De zolder, kamer van Seth, licht op de badkamer, de keuken, de woonkamer, de tuin en voornamelijk dat ik het deel met Jules en Seth maakt dat dit mijn favoriete plek is. 

Mijn favoriete plek is…

Als ik aan het huis denk ik vooral aan de gietvloer, in combi met de plint en het witte kastje. Licht, rust, ruimte. Heerlijk! 

Liefs Anoek.

Dit was ‘m alweer voor deze keer; ‘Het Favoriete Plekje van …’ en lieve Anoek heel erg bedankt dat je dit fijne plekje met ons wilde delen. Wil jij ook graag je favoriete plekje in of om je huis delen op mijn website? En vind jij het leuk om ook een keer aan deze rubriek mee te doen? Stuur dan een berichtje.


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!