HappySoaps Shampoo Bar

Wist je dat onze zee op dit moment bestaat uit meer dan 5.25 BILJOEN (!!) stukken plastic? Deze plastic soep wordt veroorzaakt doordat wij, de mensheid, een enorme hoeveelheid plastic produceren wat uiteindelijk als afval in de natuur terecht komt. Dit is stom, heel stom! Wist je ook dat de aarde er 450 jaar over doet om een stukje afval af te breken.

Via Instagram kwam ik op de pagina van HappySoaps terecht en was meteen mega benieuwd. HappySoaps is opgericht door Marcel en Marco. Twee broers die keihard werken aan een plasticvrije cosmeticamarkt. Ze hebben momenteel plasticvrije alternatieven voor shampoo, douchegel en sponzen en zijn druk aan het onderzoeken hoe ze de cosmeticamarkt nog meer plasticvrij kunnen maken.


‘In need of Vitamin Sea’

Ik mocht van HappySoaps een Shampoo Bar testen en kreeg de ‘In need of Vitamin Sea’ toegezonden. Een heerlijke geur waarmee je je meteen ‘in de zee’ waant. Hij ruikt heerlijk fris en bevat shea butter en olijfolie voor een verzachtende en verzorgende werking.

De Shampoo Bars zijn 100% plasticvrij. Er wordt dus geen plastic gebruikt voor de productie, opslag en logistiek. Daarnaast worden de Shampoo Bars verpakt in milieuvriendelijk en duurzaam kraft karton wat voor een shampoo natuurlijk wel een tikkeltje bijzonder te noemen is omdat je shampoo meestal in een plastic fles koopt. Eén Shampoo Bar staat gelijk aan de inhoud van 3 tot 4 flessen shampoo! Who!

De Shampoo Bar kan je ongeveer 90 tot 110 keer gebruiken. Ik leg hem na het douchen op een schaaltje zodat hij goed kan drogen en ik hem de volgende wasbeurt weer kan gebruiken.


Hoe gebruik je de Shampoo Bar?

Wrijf met je natte handen de Shampoo Bar tussen je handpalmen zodat er schuim ontstaat. Gebruik vervolgens het schuim om je haren in te zepen en masseer je hoofdhuid zorgvuldig. Door je hoofdhuid te masseren schud je alle vettigheid en ander vuil uit je haar. Spoel hierna je haar grondig uit en klaar is kees!

Ik zit persoonlijk heel veel aan mijn haar waardoor het wat sneller vet wordt. Ik gebruik de shampoo bar dus op een iets andere manier wat voor mij heel goed werkt. Ik wrijf de shampoo bar over mijn natte haar en dit heeft een effectieve ontvettende werking. Voor mijn haar echt ideaal.


Mijn bevindingen

Ik ben enthousiast over deze Shampoo Bar en ben ook benieuwd naar de andere varianten. Ze hebben 12 verschillende bars en zodra deze op is wil ik de Cinnamon Roll Shampoo Bar gaan bestellen omdat ik niet kan wachten om deze te ruiken, haha. Wat ideaal is aan deze Shampoo Bars is dat ze voor alle haartypes geschikt zijn dus ook voor die van jou.

Ik was erg positief verrast over het schuimen van de Shampoo Bars. Ik kon mezelf er nog geen voorstelling van maken maar er komt behoorlijk wat schuim vanaf waardoor je er maar weinig van nodig hebt. Na afloop voelen mijn haren schoon, fris en goed verzorgd aan.

Kennen jullie de Shampoo Bars van HappySoaps al? En met welke bar zouden jullie graag je haar willen wassen?


One Comment Voeg uw reactie toe

Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!