DIY: Kattentipi voor Ollie

Als ik iets lelijk vind, dan is het wel zo’n grote, drie verdiepingen hoge, krabpaal in je huis. Ze zien er niet mooi uit en ze kleuren ook nog eens niet bij mijn interieur. Zo’n lelijke paal komt er dus echt niet in! Maar wat dan wel? Een kat heeft toch een plekje nodig waar hij zijn nagels kan scherpen en hem hiervoor de bank te laten gebruiken vond ik ook geen goed idee.

Ik ben wat op internet rond gaan zoeken naar alternatieven en kwam een onwijs leuk idee tegen voor een houten kattentipi. Helemaal wat ik zocht en iets wat ook nog eens leuk staat in je woonkamer. Ik heb op verschillende webshops gekeken maar ik vond ze best prijzig. De goedkoopste die ik kon vinden, zonder de bijbehorende accessoires, begon op €50,-. Dat vond ik echt te prijzig.

“Dat kunnen wij zelf ook” dachten wij en zo gezegd, zo gedaan. We zijn naar de Praxis gereden en hebben de benodigdheden allemaal aangeschaft.


Wat heb je nodig?

Houten panelen in de volgende formaten:
• 1x 400x400x18 mm
• 2x 800x400x18 mm
• 4 houtschroeven
• Krammetjes
• Sisaltouw 
• Decoupeerzaag
• Boormachine


Oké en dan?

• Je bepaalt de hoogte van je ‘kruispunt’ en maakt hier een uitsparing van 21 cm (in beide planken).
• Wanneer het zagen klaar is, kan je de scherpe randjes met schuurpapier even glad maken zodat je kat zich er niet aan bezeerd.
• De bodem schroef je vast aan de zijpanelen en deze laat je iets boven de grond zweven.
• Als laatste rol je het sisaltouw, naar eigen keuze, om de tipi heen en zet je deze vast met krammetjes!Je bepaalt de hoogte van je ‘kruispunt’ en maakt hier een uitsparing van 21 cm (in beide planken)

Wij hebben een lekker vachtje in de tipi gelegd zodat het echt Ollie’s plekje is.

Met deze beschrijving moet het lukken. Heel veel klusplezier en mochten jullie hem ook maken, dan zie ik natuurlijk heel graag foto’s voorbij komen. Tag me bijvoorbeeld eventjes op Instagram zodat ik je foto kan liken!


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!