De voordelen van de Too Good To Go-app

Ben je op zoek naar een geweldige manier om geld te besparen op voedsel en tegelijkertijd voedselverspilling tegen te gaan? Dan moet je zeker de Too Good To Go-app downloaden! In deze blog vertel ik je alles over de voordelen van deze app.

Ten eerste, wat is de Too Good To Go-app? Het is een app waarmee je voedsel kunt kopen dat anders weggegooid zou worden door restaurants, supermarkten en andere voedselverkopers. Dit betekent dat je voedsel kunt krijgen dat nog steeds vers is, maar tegen een sterk gereduceerde prijs.

Een van de grootste voordelen van de Too Good To Go-app is dat het helpt om voedselverspilling tegen te gaan. Volgens schattingen wordt ongeveer één derde van al het voedsel dat wereldwijd wordt geproduceerd weggegooid. Dat is niet alleen een enorme verspilling van hulpbronnen, maar het draagt ook bij aan de klimaatverandering door de uitstoot van broeikasgassen. Door voedsel te kopen via de Too Good To Go-app, help je om deze verspilling te verminderen.

Een ander groot voordeel van de app is dat het je helpt geld te besparen. Je kunt voedsel kopen voor een fractie van de normale prijs. Dit kan je veel geld besparen op je dagelijkse boodschappen of wanneer je uit eten gaat.

Maar de Too Good To Go-app biedt niet alleen voordelen voor jou. Het helpt ook de bedrijven die voedsel verkopen om geld te besparen en hun impact op het milieu te verminderen. Door minder voedsel weg te gooien, verminderen zij de kosten van het kopen en weggooien van voedsel. Daarnaast wordt er minder voedsel geproduceerd, wat betekent dat er minder hulpbronnen worden gebruikt en minder broeikasgassen worden uitgestoten.

Enkele tips op ’n rijtje:

  1. Check de beschikbaarheid en tijden: Voordat je een aankoop doet, controleer dan de beschikbaarheid en ophaaltijden van de verkooppunten. Zo voorkom je teleurstellingen en weet je wanneer je jouw bestelling kunt ophalen.
  2. Wees flexibel: De beschikbare maaltijden en producten variëren van dag tot dag en van verkooppunt tot verkooppunt. Wees daarom flexibel in wat je kiest en wees bereid om iets nieuws uit te proberen. Zo kan je leuke verrassingen tegenkomen en nieuwe gerechten ontdekken.
  3. Bestel op tijd: De populairste verkooppunten kunnen snel uitverkocht zijn, vooral in drukke gebieden. Bestel daarom vroeg in de ochtend of zelfs de avond ervoor om teleurstelling te voorkomen.
  4. Neem je eigen bakje mee: Hoewel de Too Good To Go-app is ontworpen om voedselverspilling te verminderen, kan het nog steeds voorkomen dat je voedsel ontvangt in wegwerpverpakkingen. Neem daarom je eigen herbruikbaar bakje of tas mee om je voedsel mee te nemen. Zo kan je bijdragen aan het verminderen van afval.
  5. Laat feedback achter: Na het ophalen van je bestelling, laat feedback achter in de app. Zo kunnen de verkooppunten zien wat goed werkt en wat kan worden verbeterd. Op deze manier draag je bij aan een betere ervaring voor zowel jou als andere gebruikers van de app.

Kortom, de Too Good To Go-app biedt veel voordelen. Het helpt voedselverspilling tegen te gaan, geld te besparen, bedrijven te helpen hun impact op het milieu te verminderen en kan je zelfs helpen om een gevarieerder dieet te behouden.

Ik haalde een tijdje geleden zelf ook een Too Good To Go-box op bij de Jumbo. Hieronder mijn ervaring:

Deel 1

Deel 2

Hebben jullie al eens een Too Good To Go-box opgehaald? En wat was jullie ervaring? Ik ben mega benieuwd!


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!