Chagrijnig? Stel jezelf deze vragen om je dag beter te maken

Herkennen jullie dat? Soms heb ik gewoon een ‘vreselijke dag’, zit alles tegen en ben ik meeeega chagrijnig. Dat heb je soms .. Toch is het natuurlijk een stuk fijner voor jezelf (en ook wel voor je omgeving, haha) als je gewoon lekker vrolijk bent. Stel jezelf daarom af en toe deze vragen om je chagrijnige ‘kop’ weer blij te maken.

Weg met dat ‘humeurtje!’

Allereerste .. even klagen op alles is ook wel eens heel fijn dus die momentjes mag je jezelf ook zeker gunnen maar het is zonde m de hele dag in die negatieve energie te blijven hangen. In plaats van vol zelfmedelijden je dag doorbrengen, kan je beter nadenken over de dingen waar je dankbaar voor bent.

Misschien voelt het in het begin een beetje ongemakkelijk en wil je lekker in het chagrijnige blijven hangen maar trust me, na wat positieve gedachten voel jij je echt een stuk fijner.

Welke vragen kan jij jezelf stellen?

• Wat is het beste dat me vandaag is gebeurd en wat vond ik daar het fijnst aan?

• Voor welke dingen in mijn huis ben ik het meest dankbaar en waarom?

• Wat vind ik het mooist aan mijn eigen lichaam en waarom?

• Welke dingen gingen de afgelopen tijd goed of gewoon beter dan ik had verwacht?

• Ik ben dankbaar dat ik gezond genoeg ben om…

• Ik ben dan wel niet rijk, maar ik ben dankbaar dat ik genoeg geld heb om…

• Ik ben gelukkig omdat ik elke dag … mag doen.

• De beste dingen in het leven zijn gratis, zoals…

• Ik vind het leuk dat ik morgen…

• Ik ben trots op mezelf omdat ik de moed had om…

En lukt het een dag even niet … no problem. Proberen we het morgen gewoon overnieuw…


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!