Barbecue in het park? Dit moet je niet vergeten mee te nemen!

In Zwolle hebben we de Wijthmenerplas; een heerlijke plek en dat vraagt natuurlijk om een barbecue. Ze hebben bij de Wijthmenerplas een speciale barbecueplaats ingericht waar je veilig kan barbecue. Check van te voren even of het ook is toegestaan op de plek die jij in gedachten hebt om ‘problems’ en boetes te voorkomen.

De juiste plek gevonden? Vandaag vertel ik je welke spullen echt onmisbaar zijn tijdens een barbecue buiten de deur.


Echt niet vergeten!

Wat natuurlijk de belangrijkste dingen zijn is een barbecue en iets waar je op kunt zitten. Bij bijna elke supermarkt kun je wel een wegwerp barbecue kopen voor een paar euro. Ook heb je kleine barbecuetjes die je vaker kunt gebruiken. Om heerlijk te kunnen chillen is een picknickkleed ook erg handig bijvoorbeeld. Met stoelen sjouwen is vaak zo’n gedoe en een kleed zorgt ook nog eens voor een heerlijk knus sfeertje.

Vergeet natuurlijk ook niet de houtskool/briketten, aanmaakblokjes en lucifers zodat je ook daadwerkelijk de barbecue aan kunt maken (wel zo handig, haha).

Snaaaaaacks!

Het is handig om thuis al het een en ander voor te bereiden zodat je het in het park eigenlijk alleen nog maar de dingen voor op de barbecue hoeft af te bakken en de klaargemaakte bakjes open te trekken.

Drinken: water, fris, bier of wijn. Vergeet niet om een opener mee te nemen, Wellicht heb je thuis nog een koelbox of koeltas staan zodat je alle drankjes ook lekker koud kunt houden.

Bijgerechten: Stokbrood (bak deze thuis alvast af of koop deze kant-en-klaar in de supermarkt) met bijvoorbeeld kruidenboter, humus of tapenade. Wat ik zelf ook mega lekker vind zijn die kant-en-klare ‘tapashapjes’ die bij supermarkten vaak te koop zijn gevuld met bijvoorbeeld olijven, Spaanse pepertjes met kaas of wrapjes gevuld met zalm. Daarnaast zijn stukjes komkommers, cherrytomaatjes en worteltjes ook altijd een goede keuze.

Sauzen: Ben je fan van sausjes? Wellicht kan je thuis alvast een lekkere tzatiki maken (ik zal binnenkort hiervoor mijn recept met jullie delen). Of je houdt het simpel en neemt gewoon een flesje barbecue- of knoflooksaus mee richting het park.

Vlees- of vega voor op de barbecue: Tijdens een barbecue ben ik zelf altijd fan van hamburgers, worstjes en shaslick. Deze hoeven niet heeeeeel lang te garen en zijn ook gemakkelijk te delen. Ik kies zelf ook steeds vaker voor de vega varianten omdat ik deze eigenlijk net zo lekker van smaak vind en met de gedachten dat ‘alle kleine beetjes helpen’.

Groente: Thuis kun je al heerlijke groentespiesjes maken met bijvoorbeeld stukjes ui en paprika. Ook maïskolven zijn overheerlijk op de barbecue. Ook een lekkere salade kan een goede optie zijn om wat groente bij je barbecue te serveren.

Specerijen: Ik ben fan van hartige smaken en vind het heerlijk om wat kruiden toe te voegen. Vergeet daarom ook echt niet een klein potje peper en zout mee te nemen.

Jup, dit heb je ook nodig…

Je moet natuurlijk ergens van eten en drinken dus borden en bekertjes moet je zeker niet vergeten. Wegwerp borden, bestek en bekers zijn natuurlijk super makkelijk maar ga dan wel voor de kartonnen variant zodat je niet onnodig veel plastic gebruikt. Vergeet ook de servetjes niet!

Ik benoemde het hierboven al maar een koelbox of koeltas kan een hele fijne toevoeging zijn zodat je al je eten en drinken gekoeld kunt houden. Daarnaast is het niet alleen fijn wanneer het gekoeld is maar voor bijvoorbeeld vlees ook echt noodzakelijk. Een paar kleine dingen die je ook niet moet vergeten zijn een barbecuetang om de dingen op je barbecue om te draaien, een tasje voor al je afval en eventueel een bakje waar je restjes in kunt meenemen naar huis.

Ik zou zeggen .. spullen inpakken en gaan. Heel veel plezier en geniet met volle teugen. Eet smakelijk!


2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Naomi schreef:

    Klinkt super goed! Waar op de Wijthmenerplas kun je precies BBQ’en?

    1. Favoriete Plekje schreef:

      Je mag daar op speciale barbecueplekken bbq-en; deze zijn aan de rechterkant iets verder weg van het water (staat daar ook wel aangegeven! ^^). BBQ-ze en genieten!

Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!