5x December cadeautips

Wat vliegt te de tijd! De decembermaand staat alweer bijna voor de deur. Het moment dat je je beseft dat Sinterklaas en Kerst er weer aan gaan komen. Waar vind ik leuke en betaalbare cadeautjes waar je kindje uren speelplezier aan kan beleven. Een gouden tip, en dit deed ik ook al met cadeautjes voordat Jip geboren was, wacht niet tot halverwege november of december met het inslaan van cadeautjes maar sprokkel het gehele jaar door wat cadeautjes bij elkaar. De prijzen zijn in de zomer vaak veel lager en de aanbiedingen nog voordeliger!

Ik zie op Instagram al menige kind druk door de speelgoedboeken bladeren en rondjes zetten om wat zij graag op hun verlanglijstje willen zetten. En je kan de televisie niet aanzetten zonder dat er een speelgoedreclame voorbij komt. Alles wordt duurder en dat lijkt ook met de speelgoedprijzen vanwege de inflatie. Extra slim dus om volgende jaar eerder te beginnen met het kopen van cadeautjes.

Ik weet dat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om het te vieren en zeker ook gezien de huidige gasprijzen. Ik probeer dan ook veel dingetjes waar Jip nu al niet meer mee speelt naar de kringloop te brengen zodat iemand anders dit weer voor een lagere prijs kan kopen. Zo probeer ik het speelgoed een tweede kans te geven en kan een ander kindje hier weer uren speelplezier van hebben.

Mijn december cadeautips:

Tip 1: Probeer het kopen van cadeautjes te verspreiden over het jaar. Zo blijft het qua kosten ook nog een beetje behapbaar.

Tip nummer 2: Houd de aanbiedingen in de gaten! Zie je in de zomer een mooie aanbieding voorbij komen .. INSLAAN! Wat ook een goede tip is om je te abonneren op nieuwsbrieven van websites waar je graag dingen koopt. Wellicht is er wel een mooie actie.

Tip nummer 3: Gebruik een online verlanglijstje. We hebben dit ook gedaan voor de verjaardag van Jip. Vier je Sinterklaas met meerdere mensen zoals opa’s en oma’s dan kunnen zij ook iets in de zak stoppen van het verlanglijstje. Dit lijstje kan je het hele jaar aanvullen en dit voorkomt meteen last minute keuzestress.

Tip nummer 4: Wat garandeert uren speelplezier? Vraag aan vriendinnen, op school of online aan ouders waarvan de kinderen net wat ouder zijn wat bij hen het favoriete speelgoed was. Zo heb je een grotere kans dat jouw kindje ook urenlang speelplezier beleefd aan het cadeautje.

Tip nummer 5: Ga snuffelen bij de kringloop. Er is zoveel mooi speelgoed te vinden in de kringloop tegen een fijne prijs. Daarnaast ben je meteen duurzaam bezig wat natuurlijk ook meteen heel mooi is meegenomen.

Mochten jullie nog leuke tips hebben, houd ik mij aanbevolen! 

Dit was ‘m en nu is het een kwestie van cadeautjes inpakken en genieten.


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!