5x de leukste boeken voor aanstaande vaders

Ik let er heel goed op dat René ook gezien wordt in mijn zwangerschap. Ik merk dat het heel erg veel om mij en ons kindje draait (wat natuurlijk ook begrijpelijk is) maar vind het ook belangrijk dat René word gezien, dat er ruimte is voor zijn vragen en dat er ook eens aan hem gevraagd wordt hoe het met hem gaat. Ook met cadeautjes; we hebben al heel veel leuke cadeautjes gekregen voor ons kindje en ikzelf ben ook flink verwend door de mensen om ons heen.

Om ook onze mannen in het zonnetje te zetten, heb ik vandaag een lijstje met de 5 leukste boeken voor aanstaande vaders.


Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt – Kluun

Het boek dat René kreeg van mijn schoonzus en zwager is ‘Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt’ van Kluun.

Ik heb hem meerdere keren hardop horen lachen om de humor die Kluun beschrijft rondom de zwangerschap. Heerlijke mannenhumor.

Een van de tips van Kluun uit zijn boek ‘Ga nooit met een zwangere vrouw in discussie’ en ik denk dat dat een hele verstandige tip is, haha.

Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt – €12,50. Ook vind je dit boek geregeld in een kringloopwinkel op de boekenafdeling.


The dad – Jan Heemskerk

Over dit boek heb ik zitten twijfelen tijdens Vaderdag. Wide hem graag als cadeautje geven aan René als ‘daddy to be’. Helaas was het boek op dat moment uitverkocht en ben ik voor andere cadeautjes gegaan.

The dad is een echt mannenboek en dit zie je al aan de buitenkant door de stoer vormgegeven kaft met gave illustraties.

Het boek bevat verhalen vanaf het moment dat je vrouw zwanger raakt tot het moment dat je kinderen weer uit huis zijn. Ook enkele bekende Nederlanders delen hun verhalen zoals Gerard Ekdom, Kluun en Wilfred Genee.

Ik denk dat het een heerlijk boek is voor aanstaande vaders of als cadeautje voor papa’s tijdens de kraamweek. The Dad – €26,99.


Zwangerschapsboek voor mannen – Gerard Janssen

Het is duidelijk dat een man een zwangerschap anders beleefd dat een vrouw en dat het soms nog heeeeel onwerkelijk is voor een papa in spé dat er straks echt een klein hummeltje is.

In dit zwangerschapsboek voor mannen wordt de aanstaande vader van week tot week bijgepraat over de ontwikkeling van de baby in de buik en alles wat daarbij komt kijken.

Het boek is heel humoristisch geschreven en zoals je op de kaft al ziet bevat het leuke en herkenbare illustraties. Zwangerschapsboek voor mannen – €15,99.


Papa – Jimmy Fallon

Iedereen weet dat vaders een geheime campagne voeren om ervoor te zorgen dat het eerste woord van hun kind ‘papa’ is. Maar lukt het ook? Jimmy Fallon helpt vaders bij hun missie!

Wij als ‘mama’s’ laten dit natuurlijk niet gebeuren en daarom schreef Jimmy Fallon ook een ‘mama‘ variant, haha!

Het boek Papa van Jimmy Fallon is te bestellen op Bol.com: Papa – €12,99.


Tuurlijk Schatje – Jasper Rombout

De laatste uit dit lijstje is Tuurlijk Schatje van Jasper Rombout.

Dit boek geeft de papa in spé de nodige houvast. Hij weet straks precies wanneer hij even uit je buurt moet blijven of wanneer hij juist even extra lief met zijn. Een boek vol humor en waarschijnlijk veel herkenbare momenten.

Tuurlijk Schatje – €17,30


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!